Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 13:57 - Простотията като оръжие за масово унищожение
Автор: otmustitelnija Категория: Други   
Прочетен: 1002 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От много време насам, незнайно защо, имам навика сутрин преди работа пиейки си кафето да си прегледам пощата, да си съставя план с какво ще се занимавам през деня, и разбира се да отворя актуалната преса. Това с пресата го правя не защото много ме вълнува, но все пак е добре да знам реално какво се случва в държавата. Да не забравяме все пак, че аз съм един обикновен селянин, който няма телевизор, даже и незнам как се употребява тази черна кутия на която вярваме повече отколкото на сетивата и разума си.

Но днес цялата тази рутина, просто разби моите очаквания, и счупи скалата на тъпомера. На първа страница на вестниците чета за някаква си Златка, която пред милиони българи казала че столицата на Сърбия е Босна. Може би това щях да го преглътна някак, ако не бях прочел и предисторията, а именно че именитата се води за някаква мис-ка, плеймейтка, и великото изказване го направила от екрана на ВИП брадър.

Момент, както казах, аз съм обикновен селянин, и всичко това ми идва в повече. За целта започвам отзад напред. Какво е това ВИП брадър, ами плеймейтка, ами мис-ка? Хайде, МИС-ка знам какво е. Това е синоним на някаква превъзбудила се кокошка, която се мисли за много красива. След това на дневен ред идва думата “Плеймеитка”. Много се рових за значението и, но никъде не го открих. Може би благодарение на здравия си разум стигнах до някакво лочино обяснение, а именно един вид проститутка, жрица, или както искате я разбирайте. Е след всичко мога да си сглобя и оставащите частици от липсващия пъзел, а именно: в случая става въпрос за модерен вариант на елитна проститутка кудкудякаща от трибуната на мавзолея.

Но не това е страшното. Страшното е, че цялото това нещо се показва пред целия български народ, и тази ми ти кокошка която изглежда като неподдържана циганка говори пред подрастващото поколение. Не искам да се замисля какво би научило младото поколение, защото ясно ми е само едно, че по-този начин ние си възпитаваме бъдещите българи в условия на пари, разврат, простотия и какво ли още не. Резултата можеме сами да го видиме, а именно че българите изчезваме от лицето на земята със скорост 2 пъти по-висока от тази на светлината.

Та въпроса ми е, за какво им е на арабите, на американците да се бият, стрелят да измислят атомни бомби, и какво ли още не. Не е ли по-лесно да им дадеме малко от нашите си простаци, които си ги имаме в изобилие. Ясно е все пак че това племе, вирее идеално във всякаква среда, и само за няколко години е в състояние на унищожи цял един народ. Справка България. Простотията успя за 20 години почти да изтрие българия от картата. Нещо което дори и една атомна бомба не е в състояние да направи, и като плюс разбира се, че всичко това се случва без капка кръв да се пролее.

 

Като за край, мога само да кажа, че ако не друго и ние можеме да дадеме нещо на света.

Всъщност ние имаме много повече с които бихме могли да впечатлим света, но неизвестно защо не умеем да ги цениме.




Гласувай:
3




1. анонимен - бумеранг
19.09.2012 16:37
Написаното от теб ме вдъхнови да създам "теорията на бумеранга". Та значи: Всичко което наблюдаваш е плод на нескопосан превод. Нашият език е много по - богат от английския и преводните изрази винаги са повче от един. Ако прибавим и диалектните и не буквалните, положението става страшно - нещо като развален телефон. Та този "телефонен" превод после им се връща мултиплициран по теорията на бумеранга и обърква още повече живота на създателите си, като създава поколение със собствен език и един бог знае какви понятия за света. както се казва, споко - ще видят "кон боб яде ли " и "свиня в джамия влиза ли".
цитирай
2. otmustitelnija - За бумеранг-а и неговото действие
19.09.2012 16:59
Много си прав като казваш че това което наблюдаваме е удара на бумеранга. Но за мое, твое и наше голямо съжаление всичко това е само началото. Той всъщност бумеранг-а още не ни е ударил, ами това което наблюдаваме е само завръщането на бумеранга. Тепърва предстои и удара на бумеранга, и то не за друго, ами защото по моя все още непотвърдена информация тези малоумни преводи влизат официално в българския език. Поне за думата "плеймейт" чух нещо такова. Ако това е наистина вярно, то бих помолил многоуважаемите господа езиковеди от БАН, да паднат на земята и да спрат да разсъждават на принципа "Ако Мохамед не отиде при планината, то ще докараме планината при Мохамед", не за друго ами защото в дългосрочен план това не води до нищо добро. Вярно в първия момент показваме на света колко сме грамотни, но следващото поколение стават още по-неграмотни. Въобще цялото това съревнование грамотни неграмотни ми се струва като едно безмислено показване на мускули, от които страда само държавата и културата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otmustitelnija
Категория: Други
Прочетен: 10406
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930